Ria Hulsbosch overleden

In Memoriam:

Op 21 mei 2010 bereikte ons het droevige bericht dat Ria Hulsbosch was overleden. Zij en haar man Jan hebben zich de afgelopen jaren als ambassadeurs van de Stichting Rafiki Kenia op een hartverwarmende manier ingezet voor de mensen in het dorp Makongeni in Kenia. In haar verliezen we een kritisch maar zeer gerespecteerd medewerker (vrijwilliger) van de Stichting Rafiki Kenia. Ook op de achtergrond heeft zij veel betekent voor de Stichting. Wij zullen haar erg missen. We wensen haar kinderen en Jan allen heel veel sterkte en zullen Ria nooit vergeten. 

Lees meer

Rafiki Kenia Health Center in gebruik

Makongeni is een erg arm dorp, zonder stromend water en met weinig sanitaire voorzieningen en telt ongeveer 1500 inwoners. De slechte omstandigheden leidden tot veel ziektes aldaar. 7 jaar geleden is in het dorp een kleine dokterspost ingericht die veel te klein was. Zieke mensen moesten vaak buiten voor de dokterspost op een noodbed wachten. Vaak stierven ze voordat ze aan de beurt waren voor een medische behandeling. Naast ruimtegebrek, was er ook een tekort aan hygiënische en medische voorzieningen. Vrouwen konden er niet bevallen en men kon niet getest worden op malaria of andere ziektes. 

Lees meer

Het voetbalveld is gereed.

Doelstelling van het project:

Het was een wens van de bevolking van het dorp Makongeni om op een veilige manier sport te kunnen bedrijven. In dit dorp, zonder televisie, zonder electriciteit is voetbal één van de weinige vormen van ontspanning. Bij elke training of wedstrijd zouden veel mensen uit het dorp komen kijken, waardoor een andere doelstelling kon worden bereikt, namelijk inkomsten genereren die worden gebruikt voor de dokterspost. Het vernieuwde voetbalveld is op 16 november 2008 officieel geopend.

Lees meer

The Foundation

Since 2006, we at Rafiki Kenia Foundation are working towards the social upliftment of the people of Makongeni village and its surroundings in the Kwale district of Kenya.

Our story

Make a Donation

A small act of yours will go a long way in helping a child learn or a child with a bed to sleep in.

Contribute

Get involved

Become a part of our socio-economic development projects in any way you think works best for you.

Projects

© 2021, Rafiki Kenia Foundation.
Postbus 9219, 3007 AE, Rotterdam | Tel. +31 6 22540206 | KvK - 24403488